Praktijk voor natuurlijke geneeswijze voor dieren

Over Animal-Nature.

Het welzijn van onze dieren is afhankelijk van diverse factoren.
Belangrijk daarin is dat er wordt voldaan aan zowel de fysieke als de mentale behoefte die een dier heeft.

Dit is voor ieder dier natuurlijk verschillend. Een paard heeft een heel andere behoefte dan een hond of kat. De levensstijl van de eigenaar is daarin een belangrijk punt. Het gaat dan ook om de totale behoefte van een dier.
Daaronder verstaan we een goede voeding en voldoende beweging om zijn fysieke lichaam in conditie te houden. Dit is niet alleen belangrijk voor het bewegingsapparaat, maar ook voor de spijsvertering.

Naast het fysiek in goede conditie houden is het mentaal in balans houden net zo belangrijk. Dat wil zeggen, dat er goed moet worden gekeken naar wat jouw dier nodig heeft van jou en op welke manier jij jouw dier kan (onder)steunen. Een dier dat mentaal niet in balans is zal op den duur ook fysieke klachten gaan ontwikkelen. Zolang deze disbalans van tijdelijke aard is, is dat niet zo heel erg. Ieder gezond levend wezen moet in staat zijn zo’n tijdelijke disbalans op eigen kracht weer op te lossen. Duurt dit echter te lang, dan ontstaat er schade en moeten we ingrijpen, liefst voordat er blijvende schade ontstaat.

In de natuurgeneeskunde hebben we diverse mogelijkheden om deze disbalans te verhelpen. Het doel hiervan is om de oorzaak van het probleem op te sporen en op te lossen en niet alleen aan symptoombestrijding te doen. Door het zelf genezende vermogen van het lichaam weer te herstellen kan het dier zichzelf genezen.

Tarieven

Eerste consult  € 85.00

met o.a.

 • Osteopatische behandeling
 • Natuurgeneeskundig advies
 • Meting met biotensor
 • Gedragsadvies
 • Voedingsadvies
 • enz.
 • exclusief middelen

 

Kort consult    € 34,95

Voor vragen die iets meer tijd en aandacht vergen bieden wij u de mogelijkheid van een kort consult.

Hier wordt wat uitgebreider ingegaan op uw vraag dan in de winkel of telefonisch mogelijk is. Dit consult van maximaal 30 minuten.

Tijdens dit consult is het ook mogelijk om een vuurwerkangst meting te welke middelen het beste passen bij uw dier.

 

Consult met Mars Radionica   € 99,95

 • uitgebreid onderzoek
 • haaranalyse en meting
 • inclusief flesje tinctuur op maat uit het apparaat
 • Uitgebreid consult m.b.v. Radionica

  Wat houdt dit in ?

  In onze praktijk voor natuurlijke geneeswijze voor dieren werken wij o.a. met radionica.

  Wat is radionica

  Radionica is een 100 jaar oude methode die wordt ingezet voor het analyseren van de gezondheidstoestand en het in balans brengen van het energiesysteem van het lichaam zodat het zichzelf weer kan genezen.

  Hoe werkt Radionica

  Wil je begrijpen hoe radionica kan werken? Dan is het goed je te verdiepen in de opbouw van ons lichaam en onze omgeving.

  Elke lichaamscel heeft een eigen trillingsfrequentie

  Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Ook levende wezens. Energie bestaat uit trillingen, net als licht en geluid. Elke lichaamscel heeft een eigen trillingsfrequentie.

  Resonantie herstelt cel frequenties
  Een radionica-apparaat kan al deze trillingen aan de hand van uniek materiaal van het dier meten. Zodra de trillingsfrequenties afwijken van normale cel frequenties is er een energetische disbalans. Dan test de MARS III, het apparaat waar wij mee werken, waardoor deze disbalans wordt veroorzaakt.

  Dit kan veroorzaakt worden door allerlei negatieve invloeden zoals een allergie, belastingen door bacteriën, schimmels, virussen, toxinen, vaccinaties, emotionele en psychische belastingen, chakra blokkade, verstoring door shock etc.

  Door afwijkende cel frequenties te normaliseren, kan een lichaam herstellen. Het apparaat stuurt daarom de juiste trilling terug naar het lichaam. Dit wordt resonantie genoemd.

  De behandeling bij een disbalans

  Is er een disbalans geconstateerd? Dan kan gekozen worden voor een passende behandeling en/of het uitzenden van specifieke trillingen, de resonantie. Dat stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. De behandeling kan aangevuld worden met Fytotherapie, Healing, Homeopathie, Cel zouten, Bachremedies, Aromatherapie en aanpassing van voeding enzovoorts.

 

 

Celzouten

Celzout therapie is een veilige natuurgeneeskundige therapie die helaas nog niet zo bekend is onder het grote publiek.

Als er een mineraalstof tekort is in een cel kan dit leiden tot ziekte. In de natuurgeneeskunde gaan we uit van het zelf herstellende vermogen van een lichaam, alleen als het zelfherstellende vermogen niet voldoende is heeft een mens/dier de ondersteuning van celzouten nodig.
In tegenstelling tot de homeopathie die gelijk met gelijk behandeld ( simula-regel)werken de celzouten met het aanvullen van een tekort.

Belangrijk is wel met de goede celzouten te werken die volgens de klassieke receptuur gemaakt zijn. Celzouten zijn essentieel om de cellen zo goed mogelijk te laten functioneren en daarmee van het grootste belang voor onze gezondheid om ziekmakende prikkels te kunnen verwerken.
Zouten komen voor in onze voeding alleen door onze moderne bio-industrie en glasvezelteelt ontbreekt het vaak aan aan deze natuurlijk stoffen waardoor er tekorten ontstaan.

Bovendien zijn er in deze tijd veel meer prikkels te verwerken zowel geestelijk als lichamelijk. Een cel verbruik zijn celzouten als het door een prikkel wordt aangezet tot grotere activiteit. Mens en dier worden mentaal , lichamelijk en energetisch tegenwoordig behoorlijk belast en overbelast. Hierdoor ontstaan er ook tekorten waardoor vitamines en mineralen niet meer goed kunnen worden opgenomen. Gevolg is dat de vitaliteit vermindert, er kunnen dan gezondheidsproblemen ontstaan.

Door gebruik van celzouten hersteld het lichaam op celniveau. Celzouten reguleren de stofwisseling, daardoor kunnen gezondheidsklachten geheel of gedeeltelijk verdwijnen.